Koncets Baznīcā Operetes festivāla ietvaros

2015-06-30 13:18

aicinām ziedot !

18. jūlijā Ikšķiles novadā notiks Operetes festivāls!

    Sveicot Ikšķili 830 gadu jubilejā, vēlamies iesākt jaunu tradīciju – Operetes festivālu, kas veidotos par skaistu tradīciju, nākotnē kļūstot par starptautisku kultūras fenomenu.
    18.jūlijā plkst.12 Ikšķiles luterāņu baznīcā notiks ieskaņas koncerts-veltījums Operetes teātra atdzimšanai - kā pateicība Dievam par mums doto misiju-operetes atdzimšanai un par talantiem, un lai gan esam jauns teātris bez savām telpām un bez daudz kā cita, vēlamies nest svētību, atbalstot nākotni, jaunu talantu Ikšķiles novadā, tāpēc:

    Aicinām ziedot vijoles iegādei Amandai Patjanko, Ikšķiles Mūzikas un mākslas skolas 2.klases skolniecei.

    Par Amandu

    Amanda uz mūzikas skolu atnāca ar pārliecību, ka vēlas spēlēt vijoli. Par mūzikas instrumenta izvēli meitene stāsta:„ Mana mamma teica, – tu drīksti izvēlēties jebkuru instrumentu, izņemot akordeonu”. Mūzikas skolā mācās arī meitenes brālis un māsa. Amanda pirmo reizi uzstājusies jau 3 gadu vecumā, kādas nometnes ietvaros, pati noorganizējot savu uzstāšanos uz lielās skatuves!
    Amandai ļoti patīk uzstāties, tādēļ meitene pati piesakās konkursiem Tīnūžu pamatskolas ietvaros, patstāvīgi izvēloties arī skaņdarbus. Garām netiek laista it neviena uzstāšanās iespēja. Skolotāja atzīst, ka Amandai droši var uzticēt arī vijoles demonstrēšanas pasākumu organizēšanu. Šoziem’ meitene, dodoties ar vijoli pie radošo grupu bērniem, pati bija sastādījusi plānu un izdomājusi „vijoles skaņu mīklas” un dažādus jautājumus mazajiem.
    Viņa vienmēr priecājas, kad tuvojas brīvdienas, jo pie vecmāmiņas laukos, viņa var spēlēt vijoli no rīta līdz vakaram. Amandai ir nelokāma pārliecība: „Es gribu kļūt par slavenu vijolnieci”.
    Skolotāja apbrīno viņas izturību un koncentrēšanās spēju – ar Amandu iespējams konstruktīvi strādāt 2 stundas no vietas, un nekas viņai nav par grūtu! Amanda un mūzika noteikti ir viena otrai radītas, par saderību nav ne mazāko šaubu! Kad Ikšķiles MMS meistarklasi vadīt bija ieradies izcilais krievu metodiķis un vijolnieks Stepans Miltonjans no Tveras M. Musorgska speciālās mūzikas vidusskolas – viņš uzteica Amandu, sakot, ka viņai viņam neesot, ko aizrādīt.
    Amanda šajā mācību gadā ir piedalījusies Latvijas mūzikas skolu mūzikas jaunrades konkursā ”Skaņuraksti Ādažos”, kur demonstrējusi brīnišķīgu vijoles spēli, atskaņojot savu kompozīciju. Viņa sacerēja skaņdarbu ciklu „Amandas pasakas”. Konkursā Amanda ieguva 3.vietu, par ko prieks ne tikai pašai meitenei, vecākiem, bet arī visiem Ikšķiles Mūzikas un mākslas skolas pedagogiem.
    Šogad Amanda mācās 2.klasē un spēlē uz 1/4 vijoles. Šīs mazās vijolītes, no kurām bērni ātri izaug (1/4, 1/2, 3/4), skola, taču kā motivāciju un nozīmīgu atbalstu perspektīva jaunā talanta nākotnei un izaugsmei Latvijas Operetes fonds vēlas sagādāt Amandai lielo vijoli (4/4). Lai jaunais mūziķis varētu kvalitatīvi augt un sasniegt labus rezultātus, instrumentam ir liela nozīme. Vijoles aptuvenā cena, piemēram, Jura Jēkabsona darbnīcā ir EUR 1000 – 1400.


    Operetes festivālu organizē Latvijas Operetes fonds sadarbībā ar Ikšķiles pašvaldību.    
Latvijas operetes fonds virza operetes žanra atdzimšanas procesu un veido Operetes teātri Latvijā    
Vairāk informācijas www.operetesfonds.lv vai pa tālruni 25123145

Ziedojumu var pārskaitīt uz šo kontu ar norādi Amandas vijolei
Nodibinājums Latvijas operetes fonds
Reģ. nr.: 40008212349
Banka: a/s SwedbankKonta nr.:LV30HABA0551037042807

Uz tikšanos festivālā!
Ar mīlestību,

Agija Ozoliņa-Kozlovska


DIEVKALPOJUMI:

  • svētdienās 10.00
  • ceturtdienās 19.00

DIEVKALPOJUMI              īpaši ģimenēm un bērniem:

  • mēneša 1. svētdienās 10.00

TIKŠANĀS AR MĀCĪTĀJU BAZNĪCĀ:

  • otrdienās 17.00 - 19.00
  • ceturtdienās 17.00 - 18.30 

KANCELEJA ATVĒRTA:

  • svētdienās 9.00-10:00 un 12.00-13.00
  • otrdienās 17.00 - 19.00
  • ceturtdienās 17.00 - 18.30

ZIEDOJUMIEM

Ikšķiles evaņģēliski luteriskā draudze

Reģistrācijas nr. 90000628081

AS SEB Banka, Ogres filiāle, UNLALV2X

Konts: LV63UNLA0050016342180

Ziedojot varat arī norādīt mērķi, kam vēlaties ziedot.

 

Esam pateicīgi par atbalstu!